Våra kaptener garanterar leverans

leverans Isproblem

Tylöskogs främsta fördel är att företaget alltid kan leverera virke tack vare att transport sker från den isfria hamnen i Lettland. Öppna transportvägar gör att du som kund slipper oroa dig för leveransbekymmer och kan istället koncentrera dig på att planera din verksamhet.

Tylöskog har tre terminaler varav den största, Liepaja, alltid är isfri. Här har vi även transport via järnväg hela vägen ner till hamnen. Tylöskog har även terminaler i Riga och Roja. Leveranserna sker med fartyg och vi levererar lika gärna FOB som DAP.

Varför levererar vi DAP, och inte CIF som alla andra

CIF (cost, insurance and freight) innebär att köparen äger lasten under transporten, men det är säljaren som skall ordna försäkringen. Detta innebär stora risker för köparen samt onödig administration för att undvika riskerna.

DAP (delivered at place) innebär att vi som säljare ansvarar för lasten under transporten, vilket gör att köparen kan känna sig trygg och säker tills fartyget är i den egna hamnen.

FOB (free on board) innebär att köparen ordnar sjöfrakten själv. Vi ser till att våra kunders fartyg blir lastade snabbt och effektivt.